fbpx
Subscribe

AKTIVNOSTI SPORTSKE ZAJEDNICE I KLUBOVA GRADA ROVINJA-ROVIGNO

TRANSPARENTNOST
JUDO Klub Uchimata obilježio je dan ružičastih majica – STOP VRŠNJAČKOM NASILJU
JUDO KLUB UCHIMATA ROVINJ-ROVIGNO 2.03.2022. obilježio je dan ružičastih majica
Priključili smo se suradnji Sportske zajednice Istarske županije, Sportske zajednice grada Rovinja-Rovigno, Policijske uprave Istarske i Policijske postaje Rovinj-Rovigno, te smo tom prilikom u našim prostorima ugostili policijskog službenika policijske postaje Rovinj-Rovigno.
Mali judaši od sedam do četrnaest godina poslušali su predavanje o vršnjačkom nasilju. Upoznali su se s oblicima nasilja, kako prepoznati nasilje, kako zaštititi sebe i druge, te kome se obratiti što učiniti ako su žrtve ili svjedoci nekog od oblika nasilničkog ponašanja.
Djeci je pročitana knjiga Nježan put, priča je to o osnivaču juda Igoru Kanu koji je i sam bio izložen vršnjačkom nasilju zbog svoje krhke građe te je odlučio razviti vještinu i na nježan način savladati i obraniti se od većeg i jačeg protivnika.
Judo u prijevodu znači nježan put a nije ništa drugo nego nježan način obrane a daje sigurnost i samouvjerenost kako na tatamiju tako i u društvenoj sredini.
Djeca su od Sportske zajednice Istarske županije dobila na poklon ružičaste majice , simbol borbe protiv vršnjačkog nasilja.
Uključivanjem u ovu aktivnost poslali smo jasnu poruku STOP VRŠNJAČKOM NASILJU.