fbpx
Subscribe

AKTIVNOSTI SPORTSKE ZAJEDNICE I KLUBOVA GRADA ROVINJA-ROVIGNO

TRANSPARENTNOST
Mladost2

NOGOMETNI KLUB MLADOST ROVINJSKO SELO

O NAMA

Nogometni klub Mladost je nogometna udruga osnovana 1959. godine. Počeci organiziranog bavljenja nogometom u Rovinjskom Selu, započinju dolaskom učitelja Ivice Severa na službu u Rovinjsko Selo davne 1958 godine. Svestrani sportaš Sever brzo je oko sebe okupio seljanske mladiće željnih bavljenja sportom, pa nije bilo teško osnovati klub. Ime kluba se nametnulo samo od sebe. Mladost (u Italiji Juventus, Španjolskoj Joventud) je u ono vrijeme u Hrvatskoj bilo popularno ime za sportske klubove, ne samo u nogometu, već i atletici, odbojci, stolnom tenisu i drugim sportovima. Na Osnivačkoj skupštini za prvog je predsjednika izabran Edo Ružić. U dogovoru sa tadašnjom Mjesnom zajednicom igrači su počeli uređivati napušteno polje Brunelka, na istočnom rubu Sela na kojem su kroz svoju povijest igrali je različite rangove županijskih nogometnih liga na području Istarske županije. 1993. godine klub privremeno zamrzava natjecateljske aktivnosti zbog nagomilanih ponajviše organizacijskih problema i nemogućnosti odigravanja utakmica na igralištu Brunelka u Rovinjskom Selu koje više nije ispunjavalo uvjete za odigravanje nogometnih utakmica.
Do ponovnog aktiviranja došlo je na Izvanrednoj skupštini, održanoj 9. siječnja 1998. Na skupštini je usuglašen novi statut kluba, a promijenjen je i njegov naziv, od nekadašnjeg Sportskog društva Mladost Rovinjsko Selo, koji je imao nekoliko sekcija, nastao je Nogometni klub Mladost Rovinjsko Selo. Nakon svih potrebnih aktivnosti vezanih za ponovno pokretanje pogona i okupljanje igračkog kadra za seniorsku momčad u natjecanje se krenulo u sezoni 1999/2000. u Trećoj županijskoj nogometnoj ligi sjever. U narednim sezonama seniorski pogon se osim igrača iz Sela pojačava i nogometašima iz Rovinja te kontinuirano raste i postiže sve bolje plasmane približavajući se vrhu ljestvice. U sezoni 2005/06. osvaja drugo mjesto i ostvaruje pravo ulaska u viši rang, no zbog nepostojanja uvjeta, odnosno vlastitog igrališta, od tog se napredovanja odustaje. Domaće utakmice se i dalje se odigravaju na igralištima u Rovinju, Balama ili Kanfanaru, strpljivo čekajući izgradnju vlastitog igrališta u Rovinjskom Selu. U proljeće 2008. dovršen je reprezentativni nogometni kompleks Kunfin, jedan od najfunkcionalnijih u Istri. Glavno igralište sa prirodnom travom i pomoćno sa umjetnom travom, tribine i noćna rasvjeta, sa svom potrebnom logistikom, nadmašili su očekivanja svih generacija seljanaskih nogometaša.
Sa izgradnjom nogometnog kompleksa započinje i rast NK Mladost u svim segmentima, seniorski pogon ubrzo osvaja naslov u 3.ŽNL jug i nastavlja natjecanje u 2.ŽNL, te nakon nekoliko sezona u sezoni 2011/2012 osvajaju naslov prvaka 2.ŽNL i ulaze u najviši rang županijskog nogometa 1.ŽNL. U sezoni 2008/09. u svojim kategorijama natjecanje započinju i pioniri i juniori čime sa radom započinje i omladinski pogon. Danas je NK Mladost stabilan županijski prvoligaš, sa 4 mlađe kategorije u natjecanju i nogometnim vrtićem što čini respektabilnu brojku od 120 nogometaša koji brane boje našeg kluba.

NAJZNAJČAJNIJI USPJESI

sezona 1976/1977 kad su nogometaši osvojili međuopćinsku ligu Poreč Buje Umag i ostvarili plasma u i Istarsku B ligu
2008. godina izgrađeno nogometno igralište Kunfin
sezona 2007/2008.. godine seniori osvajaju naslov u 3.ŽNL jug i ostvaruju plasman u 2.ŽNL
sezona 2011/2012. prvaci 2. ŽNL i klub ostvaruje plasman u Prvoj ŽNL
sezona 2020/2021.. godine seniori osvajaju drugo mjesto u 2.ŽNL i ostvaruju plasman u 1.ŽNL

KONTAKT PODACI

IME UDRUGE: Nogometni klub Mladost Rovinjsko selo
ADRESA SJEDIŠTA: Trg Matka Laginje 1, 52210 Rovinjsko selo
ADRESA DJELOVANJA: Kunfin bb, 52210 Rovinjsko selo
OIB: 94096583742

PREDSJEDNIK KLUBA: Denis Šturman

TAJNIK KLUBA: Toni Benčić

KONTAKT TELEFON: 098724974

E-MAIL: mladostrsATgmail.com
FACEBOOK: https://https://www.facebook.com/nk.mladost.rovinjsko.selo/