fbpx
Subscribe

AKTIVNOSTI SPORTSKE ZAJEDNICE I KLUBOVA GRADA ROVINJA-ROVIGNO

TRANSPARENTNOST
LOGO JUDO KLUB

JUDO KLUB UCHIMATA ROVINJ

O NAMA

Judo klub UCHIMATA Rovinj Rovigno osnovan je 1999. godine te je od početka svog djelovanja posvećen odgojno obrazovnom radu s djecom i mladima.


MISIJA

Judo je u osnovi sport obrane i napada. Judo je 1882 godine osnovao dr. Jigoro Kano u Japanu, a od 1964. godine judo je i Olimpijski sport. Njegova rasprostranjenost i rezultati u pravilnom oblikovanju i oplemenjivanju ljudske osobnosti potvrđuju uvjerenja njegova osnivača da je judo prvenstveno sredstvo odgoja osobe. Prava svrha vježbanja i krajnji cilj učenja juda je upoznati sebe i sve svoje sposobnosti, razumjeti druge i pomoći im te postati spremniji za život i korisniji član zajednice. VIZIJA NAŠA ŽELJA JE DA SVAKI SPORTAŠ KOJE DOĐE U KLUB USVOJI ZDRAVE NAVIKE, UŽIVA, ZABAVLJA SE, OSTVARI SVOJE SPORTSKE I ŽIVOTNE CILJEVE TE DUGOROČNO ZAVOLI SPORT!"


TRENINZI

Judo klub UCHIMATA Rovinj- Rovigno prilagodio je svoj rad svim dobnim skupinama koji je podijeljen u četiri dobne grupe. Sastavni dio judo treninga čine gimnastički i akrobatski elementi, te sve skupine tehnika koje sačinjavaju JUDO.

1. grupa judo vrtić od 4 – 6 godina Prva grupa ima za zadaću savladati osnove juda, osnovne oblike kretanja uz mnoštvo elementarnih igara. Djeca uče o disciplini, zdravim navikama i o redovnom treniranju.

2. grupa judo škola od 7 – 9 godina. Polaznici judo škole su ujedno i natjecatelji, ali pod prilagođenim uvjetima natjecanja. Djeca uče tehnike juda svih skupina a svoje znanje pokazuju na polaganjima za viši pojas

3. grupa natjecatelji od 10 – 17 godina Provodi se pravi natjecateljski judo po pravilima IJF-a. Uz redovno polaganje za viši pojas judaši prisustvuju svim planiranim državnim i međunarodnim natjecanjima.

4. grupa seniori od 18 godina Sustavno treniranje i nadogradnja u svim smjerovima za postizanje glavnih ciljeva Treninzi se provode u specijaliziranoj dvorani za potrebe juda. Školu juda provode visoko obrazovani treneri juda ujedno majstori juda sa dugogodišnjem iskustvom i bavljenjem judom.

NAJZNAJČAJNIJI USPJESI

2002 godine FILIP BUDIŠA viceprvak na PH za mlađe kadete + 66 kg

2003 godine FILIP BUDIŠA prvak Hrvatske za mlađe kadete +66 kg

2005 godine FILIP BUDIŠA prvak Hrvatske za kadete -90 kg

2005 godine ŽELJKO SLIŠURIĆ viceprvak na PH za kadete + 90 kg

2006 godine PETRA JAKLIN brončana na PH za mlađe seniore - 63 kg

2012 godine TOMISLAV BRSTILO prvak Hrvatske za mlađe kadete - 60 kg

KONTAKT PODACI

IME UDRUGE: Judo klub Uchimata Rovinj
IME UDRUGE NA TALIJANSKOM JEZIKU: Judo club Uchimata Rovigno
ADRESA SJEDIŠTA: Trg Maršala Tita 3, 52210 Rovinj-Rovigno
ADRESA DJELOVANJA: Ulica Pećine 6, 52210 Rovinj-Rovigno
OIB: 27306404185
PREDSJEDNIK KLUBA: Marino Fabris
TAJNIK KLUBA: Agnieszka Grunwald Petrović
KONTAKT TELEFON: 0915328378
E-MAIL: judouchimatarovinjATgmail.com
FACEBOOK: https://www.facebook.com/Judo-klub-Uchimata-Rovinj-1462970843716445/