fbpx
Subscribe

AKTIVNOSTI SPORTSKE ZAJEDNICE I KLUBOVA GRADA ROVINJA-ROVIGNO

TRANSPARENTNOST

SPORTSKA ZAJEDNICA

Manifestacije zajednice

Sportska zajednica Grada Rovinja-Rovigno slijednik je sportskog Saveza Općine Rovinj, osnovan je 18. prosinca 1997. godine. Članice Zajednice sudjeluju u upravljanju i djeluju putem svojih predstavnika biranih u osnovna tijela Zajednice. Svake godine organizira manifestacije i stručna predavanja za članice i građane.

MANIFESTACIJE

Popolana

Popolana je sportsko humanitarna manifestacija u organizaciji Sportske zajednice grada Rovinj-Rovigno i uz potporu grada Rovinja –Rovigno ,Turističke zajednice i Maistre „Sportom s ulica i trgova do prirode i turizma “. Prva Popolana održana je 2007.g na inicijativu Saveza sportova grada Rovinja uz pomoć Grada Rovinja, Turističke zajednice i Maistre. Cilj je, kao što se u samom motu manifestacije navodi, promovirati sport, rekreaciju, odnosno općenito kretanje i fizičku aktivnost u zdravom i prirodnom okruženju kakvog nudi Grad Rovinj. Osim sportskog karaktera i humanitarnog karaktera Popolana je bitna i za promociju grada sa naglaskom na prirodne ljepote i očuvanu prirodu čime se grad Rovinj doista može pohvaliti. Da bi pokazali da je mogućnost sporta otvorena svima i ove godinu želimo pokazati da Rovinj ima mogućnosti i za takve manifestacije te da sport nema granica.

MANIFESTACIJE

Ljetna Kolonija

Grad Rovinj-Rovigno i Sportska zajednica grada Rovinja-Rovigno organizatori su ljetnog kampa. namijenjen djeci od 7 do 12 godina starosti s prebivalištem na području grada Rovinja-Rovigno. Brojne su prednosti boravka djece u kampu: upoznaju i stječu nove vještine, razvijaju pozitivan stav prema sportu, učenje sportskom ponašanju, stječu nova prijateljstva, unapređuju socijalne vještine, stječu samostalnost, potiče se kreativno izražavanje, timski rad, upoznavanje kulturnih i prirodnih bogatstva grada Rovinja-Rovigno i okolice, nezaboravno iskustvo.

MANIFESTACIJE

Božićno Humanitarni Đir

Sportska zajednica Grada Rovinja-Rovigno organizira krajem prosinca svake godine Humanitarni „Božićni rovinjski đir – Giro natalizio Rovignese". Sudionici Đira stječu pravo na sudjelovanje u trčanju,hodanje i bicikliranju kupovinom božićne kape. Sav prihod od kupnje kape ide u humanitarne svrhe. Kupnjom božićne kape (daje se iznos prema želji i mogućnostima), svatko može podržati ovu humanitarnu akciju. Humanitarni božićni đir uključuje: Dječji đir – trčanje 500 m, Rovinjski trkaći đir - trčanje 8,3 km te Rovinjski biciklistički đir.

MANIFESTACIJE

Hrvatski Olimpijski dan

Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana kroz tradiciju i sportove na vodi grada Rovinja. Na Gradskom bazenu Delfin povodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana Sportska Zajednica grada Rovinj – Rovigno u suradnji sa Udrugom kineziologa grada Rovinj – Rovigno i osnovnim i srednjim školama grada Rovinj – Rovigno organizira plivačko natjecanje revijalnog karaktera.