fbpx
Subscribe

AKTIVNOSTI SPORTSKE ZAJEDNICE I KLUBOVA GRADA ROVINJA-ROVIGNO

TRANSPARENTNOST
LOGO SU KANARINKO

SPORTSKA UDRUGA KANARINKO

O NAMA

Sportska udruga "Kanarinko" Rovinj – Rovigno nastala je u rujnu 2011. godine na inicijativu i kao zamisao kineziologinja Darke Jelenc i Bojane Bolković i skupine entuzijasta i zaljubljenika u sport i sportsku rekreaciju. Zamisao osnivača bila je stvoriti mjesto poput sportskog vrtića i škole u kojemu će djeca od najranije dobi dobiti mogućnost upoznati se i ovladati, prije svega, prirodnim oblicima kretanja i osnovama sportova te na svojim prvim „sportskim treninzima“ steći naviku redovitog vježbanja, zavoljeti sport i u ključnom trenutku odabrati sport koji im najviše odgovara. 2013., Sportska udruga "Kanarinko" Rovinj - Rovigno ostvarila je suradnju s Udrugom umirovljenika Grada Rovinja i tako postala jedna od rijetkih koja pruža usluge rekreacije dvjema najosjetljivijim skupinama, djeci u dobi od 3,5 do 6 godina i osobama treće životne dobi. Trenutno u 2021., nakon 10 godina postojanja i uspješnog djelovanja, Sportska udruga "Kanarinko" Rovinj – Rovigno broji preko 180 aktivnih članova od 3,5 do 80 i više godina. Zašto ime Kanarinko? Osnivačima je prilikom odabira imena udruge nit vodilja bila duga i bogata tradicija sporta u gradu koja broji čak 7 olimpijaca. Drugi po starosti najstariji sportski klub u Rovinju je Nogometni klub Rovinj (1919.). Zbog žute boje dresova koja je od samih početaka pratila rovinjske nogometaše oni su oduvijek i danas su bili nazivani Rovinjskim kanarincima. Poznato je da postoji i pjesma "La maglia gialla" koja je rovinjske kanarince ali i ostale rovinjske sportaše redovito pratila u onim lijepim i manje lijepim sportskim i životnim trenutcima. U ime onih vremena kada je sport predstavljao puno više od običnih odlazaka na treninge i utakmice, kada je sport bio vid druženja i način života udruga je nazvana Kanarinko. Kanarinac u ovoj priči je nasmijan, mladi sportaš okružen brojnim sportskim rekvizitima i predstavlja pozitivnu i zdravu budućnost rovinjskog sporta iz čega proizlaze svi ciljevi, misije i vizije udruge.

MISIJA

Stvarati zdrave navike redovitog bavljenja sportom među djecom, mladima i odraslima, utjecati na mogućnosti aktivnog provođenja slobodnog vremena u svrhu poboljšanja i održavanja visoke razine zdravstvenog statusa građana.

VIZIJA

Stručnim, kvalitetnim i kontroliranim provođenjem sportske poduke, sportske rekreacije i sportske pripreme od najranije dobi stvarati naviku redovitog vježbanja i bavljenja sportsko – rekreativnom aktivnošću. Upoznavanjem djece sa što većim brojem različitih oblika kretanja i motoričkih gibanja i osnovama tehnika široke lepeze osnovnih i tradicionalnih sportova uvoditi što više generacija u svijet sporta i rekreacije kako bi u ključnom trenutku bili spremni odabrati pravi sport i redovito i kvalitetno nastaviti sa sportskim treningom i sportskom specijalizacijom. Organiziranjem i provođenjem adaptiranog i zdravstveno usmjerenog tjelesnog vježbanja utjecati na zaštitu i poboljšanje zdravlja te na kvalitetu života odraslih i osoba starije životne dobi i na taj način pridonositi boljitku lokalne zajednice.

OSTVARENJA

Od 2011. do 2021. kroz sportsko - rekreativne treninge Sportske udruge "Kanarinko" Rovinj - Rovigno prošlo je preko 400 djece u dobi od 3.5 do 6 godina i oko 200 žena treće životne dobi. 2021. Sportska udruga "Kanarinko" Rovinj – Rovigno u suradnji sa Osnovnom Školom Vladimira Nazora Rovinj – „Scuola Elementare „Vladimir Nazor“ Rovigno izdaje priručnik Kanarinkova poligonka, autorica Bojane Bolković i Darke Jelenc, namijenjen odgajateljima, trenerima u školama sporta, učiteljima razredne i predmetne nastave u nastavi tjelesne i zdravstvene kulture, roditeljima i svima koji prepoznaju i poštuju vrijednost kretanja i bavljenja sportskom aktivnošću od najranije dobi.

KONTAKT PODACI

IME UDRUGE: Sportska udruga "Kanarinko" Rovinj
IME UDRUGE NA TALIJANSKOM JEZIKU: Unione sportiva "Kanarinko" Rovigno
ADRESA SJEDIŠTA: Edmondo de Amicis 17, Rovinj
MJESTA DJELOVANJA: Dvorana OŠ V. Nazora, Dvorana Pionirski dom, Dvorana Mlinovi, Prostorije Udruge umirovljenika grada Rovinja
OIB: 58036057806
PREDSJEDNICA: Bojana Bolković
KONTAKT TELEFON: 0958121795
TAJNICA: Darka Jelenc

KONTAKT TELEFON: 0953567770

WEB: www.kanarinko.hr

E-MAIL: sukanarinkoATgmail.com

FACEBOOK: https://m.facebook.com/su.kanarinko.9