fbpx
Subscribe

AKTIVNOSTI SPORTSKE ZAJEDNICE I KLUBOVA GRADA ROVINJA-ROVIGNO

TRANSPARENTNOST
RIBOLOV: Alen Bilić i David Pinezić vice prvaci svijeta u ribolovu sa obale
Povijestan uspjeh ostvarila je Hrvatska na Svjetskom prvenstvu u surfcastingu koje se održava u Tunisu, točnije u gradu Hammamet.
Naime, hrvatski reprezentativci među kojima su i dva Istrijana, članovi sportsko ribolovnog kluba Meduza iz Rovinja, David Pinezić i Alen Bilić, postali su viceprvaci svijeta.
U jakoj konkurenciji od preko 100 natjecatelja iz 18 država svijeta, Hrvatska je zauzela srebro zlatnog sjaja, ispred trećeplasirane ekipe Španjolske, inače višestrukih svjetskih prvaka.
Zanimljivo, prvo mjesto pripalo je domaćinu, Tunisu, iako u dosta sumnjivim okolnostima.
Da se s ovim rezultatom ne slažu, pokazali su Španjolci koji su tijekom dodjele napustili svečanost, s obzirom na to da, kako kažu, smatraju da je Hrvatskoj neopravdano oduzeta zlatna medalja.
''Stvarno smo presretni. Ovo je velika stvar za naš klub i općenito za ribolov u Hrvatskoj jer je po prvi put osvojena medalja na jednom pravom surfcastingu.

Ovo je srebro zlatnog sjaja, svi su nam čestitali kao da smo mi prvaci. Od strane domaćina su napravili sve do oni budu prvi pa i nekih nekorektnih stvari, ali nema veze mi smo presretni'' rekao je Pinezić koji je uz Bilića ušao u TOP10 ljudi koji su osvojili medalje s broda i surfacastinga.

Preuzeto: IstraIn