fbpx
Subscribe

AKTIVNOSTI SPORTSKE ZAJEDNICE I KLUBOVA GRADA ROVINJA-ROVIGNO

TRANSPARENTNOST
SPORTSKA ZAJEDNICA GRADA ROVINJA-ROVIGNO: Od digitalizacije Sportskih udruga, humanitarnih akcija do Stručnih predavanja

Unatoč svim problemima koji su zadnjih par mjeseci utjecali na sve segmente u našem društvu pa tako i na sport Sportska zajednica Grada Rovinja-Rovigno, krovna  sportska organizacija grada nastavila je sa predviđenim programima.

«Neposredno prije lockdown-a – objasnio je tajnik udruge Roberto Krevatin – uveli smo među prvima u Istri DIGITALIZACIJU SPORTSKIH UDRUGA, koja nam je omogućila potpunu transparentnost poslovanja, digitalnu evidenciju dolaska na treninge, te pregled iskorištenih sredstava kao i brojne ostale pogodnosti. Drago nam je da je Grad Rovinj-Rovigno prepoznao ovu ideju i omogućio da nabavimo ovu aplikaciju. Vjerujem da su isto tako zadovoljni i roditelji koji na taj način mogu pratiti svoju djecu kroz osobni karton, što ujedno dopušta trenerima da se isključivo usredotoče na sportski segment» rekao je Krevatin.

Nakon zatvaranja svih sportskih objekata, svjesni problema koji bi mogli nastati iz Sportske zajednice krenuo je APEL ZA OČUVANJE STRUKE, koji je bio namijenjen sportskim udrugama, roditeljima i prijateljima sporta našega Grada  da svojim doprinosom i energijom pomognu trenerima i čitavoj struci prebroditi ovaj težak period bilo plaćanjem članarine, bilo nekim drugim putem u dogovoru sa svojim udrugama. «Istovremeno smo pomogli našim udrugama kod prijave svojih trenera za potporu namijenjenu očuvanju radnih mjesta koju je raspisao Središnji Državni Ured za Sport za vrijeme trajanja lockdowna», dodao je Krevatin.

Krajem svibnja, nakon što je ponovno dopušteno odvijanje treninga gotovo svi od 30 klubova i društva učlanjenih u Sportsku zajednicu nastavilo je s radom.

U suradnji s Društvom osoba s invaliditetom Grada Rovinja-Rovigno nastavilo se s PROGRAMIMA JAHANJA, PLIVANJA I SPORTSKE RADIONICE ZA DJECU I MLADE S POSEBNIM POTREBAMA koje Sportska zajednica provodi već desetak godina i kojima je cilj poticati djecu s teškoćama u razvoju na fizičku aktivnost koja pozitivno utječe na samopouzdanje, pozitivnu percepciju te razvoj samostalnosti.

Od REZULTATA članova od lipnja do rujna valja spomenuti:

– Noemi Mendiković (Konjički klub Sveta Eufemija) je na državnom prvenstvu u dresurnom jahanju postala DRŽAVNA PRVAKINJA U KATEGORIJI OSOBA SA INVALIDITETOM.

– Članovi VK „DELFIN“ (N. Sošić, M. Banko, P. Supić, D. Krevatin i A. Peruško) sudjelovali su u kampovima Hrvatskog vaterpolo saveza što je potvrda kvaliteti rada u klubu.

– Plivači PK “Delfin“ (M. Mužina, M. Herak, D. Crnković i T. Crnković) su na prvenstvu Hrvatske osvojili 12 individualnih odličja i jedno ekipno. Odlični rezultati plivača i vaterpolista su dokaz da Rovinj-Rovigno zaslužuje svoj bazenski kompleks čija je gradnja već započela.

– Veslačice Veslačkog kluba „Arupinum“ su na državnom prvenstvu osvojile brončanu medalju u dvojicu i četvercu na pariće za kadetkinje (M. Marušić, M. Maksimović, A. Damuggia, M. Svetličić, J. Badurina Tomić i S. Vudrag).

– Članovi SRK Meduza (D. Pinezić, A. Bilić i T. Strossmayer izabrani su u reprezentaciju Hrvatske u udičarenju.

– Kadeti NK „Rovinj“ osvojili su Kup Istarske županije.

– Članica Kickboxing kluba „Budokai“ Lena Franković na državnom prvenstvu osvojila je brončanu medalju.

– Članice Rukometnog kluba vratile su se s peharom osvojenog 2. mjesta na Erste rukometnoj ligi Dalmacije „Balić&Metličić“.

Svakako treba spomenuti i uvijek odličnu suradnju s ostalim Sportskim zajednicama u Istri i Sportskom zajednicom Istarske županije.

Kad je riječ o manifestacijama, u suradnji s Hrvatskim boćarskim savezom za osobe s invaliditetom održana je prezentacija boćanja, na kojoj je paraolimpijac Davor Komar približio ovaj sport sudionicima. Povodom Dana Grada, zbog epidemiološke situacije, 14. izdanje Sportsko-rekreacijske priredbe “Od punte do punte-morem i kopnom“ održano je s ograničenim brojem sudionika  pod motom „Volim Rovinj, njegovu prekrasnu obalu i sigurno more“. Cilj ove manifestacije je ukazati na važnost bavljenja rekreacijom u prirodi u bilo kojoj životnoj dobi, dotičući rovinjske punte, ukazujući na njihovu ljepotu te sudjelujući u očuvanju tradicija izvornih naziva (toponima) koje su puntama nadjenule generacije ribara radi lakše orijentacije na moru.

«Tradicionalno, krajem godine, ukoliko epidemiološka situacija bude to dopustila, planira se BOŽIĆNI ROVINJSKI ĐIR,  humanitarna utrka čiji je prihod namijenjen članovima Društva osoba sa invaliditetom te  STRUČNO PREDAVANJE namijenjeno svim trenerima i roditeljima djece sportaša» najavio je Krevatin koji je iskoristio priliku da se zahvali Gradu i gradonačelniku Marku Paliagi na velikoj potpori danoj razvoju sporta u našem gradu.

Izvor: Grad Rovinj-Rovigno