fbpx
Subscribe

AKTIVNOSTI SPORTSKE ZAJEDNICE I KLUBOVA GRADA ROVINJA-ROVIGNO

TRANSPARENTNOST
Sportska zajednica Grada Rovinja-Rovigno predstavila dosadašnje projekte i buduće aktivnosti

U Gradskoj je palači danas održana konferencija za medije Sportske zajednice Grada Rovinj-Rovigno s ciljem upoznavanja šire javnosti s aktivnostima i projektima ove krovne gradske sportske organizacije, ali i kako bi se najavili neki od predstojećih događaja koje ista organizira.

Konferenciju je otvorio predsjednik Sportske zajednice Armando Vičić koji je naglasio izvrsnu suradnju s Gradom Rovinj-Rovigno kad je riječ o potrebama rovinjskih sportskih udruga. Vičić se osvrnuo i na težak period tijekom krize uzrokovane pandemijom koronavirusa.

«Sada je to vrijeme iza nas, što je jasno i iz najave za Proračun za ovu godinu gdje se sa odobrenim sredstvima vraćamo na nivo 2019. godine», nadodao je Vičić.

Tom su prilikom pohvaljeni sportaši i sportske udruge s područja grada koji su u ovoj godini postigle iznimne rezultate u sportu na državnim, europskim i svjetskim natjecanjima.

Tajnik Sportske zajednice Roberto Krevatin podsjetio je kako je ova organizacija u ožujku prva u Istri uvela aplikaciju transparentnosti sportskih udruga kojom su široj javnosti podaci o tome koliko je novaca isplaćeno klubovima, koliko je namijenjeno, koliko je opravdano i na što, a sve nakon što je 2019. uvedena potpuna digitalizacija pravdanja namjenskog trošenja javnog novca.

Od ovogodišnjih aktivnosti Krevatin je nabrojao brojne manifestacije od kojih su neke, poput Popolane, prepoznate i izvan hrvatskih granica te na njima sudjeluju učesnici iz cijeloga svijeta.

U suradnji sa Društvom osoba s invaliditetom nastavilo se s Programima terapeutskog jahanja, plivanja i sportskih radionica za djecu i omladinu sa posebnim potrebama koje Sportska zajednica kontinuirano provodi već desetak godina s ciljem poticanja djece sa teškoćama u razvoju na fizičku aktivnost koja pozitivno utječe na poboljšanje samopouzdanja, pozitivnu percepciju te razvijanje samostalnosti.

Nakon što je u travnju održano stručno predavanje za sve sportaše, roditelje i sve zainteresirane građane na temu „Uloga sportskog trenera u doba digitalne transformacije – mogućnosti i prepreke“ u ponedjeljak, 7. studenog Sportska zajednica organizira u suradnji s gradskim Savjetom mladih panel raspravu, u ponedjeljak, 7. studenog, s početkom u 18 sati, pod nazivom “Sportski talent kod mladih sportaša/sportašica – ostati ili otići?”.

Na raspravi u Velikoj dvorani Doma kulture u Rovinju sudjelovat će istaknuti rovinjski treneri i sportaši, kao i gost, Hrvoje Horvat, izbornik Hrvatske rukometne reprezentacije.

Sudionici će govoriti o svojim sportskim iskustvima, te istovremeno pokušati odgovoriti na pitanje je li bolje za sportski razvoj mladog i talentiranog sportaša/sportašice ostati u matičnoj sredini ili otići, odnosno prihvatiti poziv kluba u većoj sredini.

Na panel raspravu su svi dobrodošli, od sportaša i njihovih roditelja, do prijatelja sporta i zainteresiranih za navedenu tematiku.

«Krajem mjeseca održati će se tradicionalni  21. Memorijalni  međunarodni kros prof. Guerino Sošić u park šumi “Zlatni rt”, te krajem godine planiramo organizirati Božični Rovinjski đir ,sportsko humanitarnu utrku gdje je sav prihod namijenjen najpotrebitijim našim sugrađanima, kao i novo stručno predavanje  namijenjeno svim našim trenerima i roditeljima djece sportaša.

Krevatin je također naglasio kako će dvije kapitalne investicije koje se privode kraju, a to su izgradnja bazenskog kompleksa te gradska streljana dodatno unaprijediti uvjete rada i treninga rovinjskih sportaša te se zahvalio Gradu Rovinj-Rovigno i gradonačelniku Marku Paliagi na potpori i razumijevanju u cilju razvoja sporta u našem gradu.