fbpx
Subscribe

AKTIVNOSTI SPORTSKE ZAJEDNICE I KLUBOVA GRADA ROVINJA-ROVIGNO

TRANSPARENTNOST
Već četiri godine potpuno digitalno i transparentno vodimo svoje poslovanje
Pune četiri godine prošle su od potpisa ugovora kojim je Sportska zajednica Grada Rovinja-Rovigno digitalizirala svoj rad kao prva u Istarskoj županiji i jedna od prvih na razini Hrvatske. Glavni tajnik zajednice, Roberto Krevatin, na vrijeme je prepoznao važnost digitalizacije rada koja je donijela i potpunu transparentnost.
Ugovor o korištenju aplikacije SOM Sport potpisali smo s tvrtkom Fortis Labor d.o.o. iz Zagreba, a četiri godine kasnije, suradnja se nastavlja na obostrano zadovoljstvo. U svom radu maksimalno smo smanjili količinu papirologije, a cijeli proces dodjele, isplate i pravdanja sredstava te javnog prikaza svih podataka radimo – digitalno.

Digitalizira se proces izvještavanja o provedbi projekata i programa koje sportske udruge provode sredstvima Zajednice.

Kako napominje Krevatin, Sportska zajednica Grada Rovinja pomoću aplikacije digitalizira proces izvještavanja o provedbi projekata i programa koje sportske udruge provode sredstvima Zajednice. Osim toga, naši klubovi imaju mogućnost koristiti aplikaciju i za svoje potrebe, točnije za vođenje svoje administracije i financija, poput evidencije plaćanja članarina.

Pomoću aplikacije taj se dio posla maksimalno olakšava i skraćuje, a i odgovornost se miče s trenera koji se mogu maksimalno posvetiti sportu. Aplikacija ima još korisnih funkcija poput digitalne evidencije dolazaka sportaša na treninge i drugo. SOM natječaji i SOM transparentno.

Osim toga, Sportska zajednica već nekoliko godina provodi i javni natječaj za financiranja rada udruga digitalnim putem, na platformi SOM Natječaji. Cijeli proces natječaja, od objave do obrade, radi se na digitalan način.

Spomenuto je već da udruge putem aplikacije pravdaju trošenje sredstava dobivenih od zajednice, a ona je omogućila i detaljni prikaz podataka putem platforme SOM Transparentno. Raznim grafičkim prikazima u nekoliko trenutaka možete doznati sve detalje o radu sportske zajednice i klubova koje financiraju.

Korisno za 34 povezana kluba

Sportska zajednica Grada Rovinja-Rovigno trenutno obuhvaća 34 povezana kluba. Moguće je vidjeti i koliko izdvajamo za pojedini sport i koliko je koji klub dobio sredstava, kao i za koju namjenu su sredstva utrošili. U 2023. godini isplatili smo oko 385 tisuća eura te nam je vrlo važno da sve bude potpuno transparentno i javno vidljivo – govori glavni tajnik Sportske zajednice Roberto Krevatin i dodaje da je na platformi omogućen i prikaz kretanja ovih podataka kroz godine.

Digitalizacija, transparentnost i odgovornost svakako su sadašnjost i budućnost u svim sferama poslovanja, a Sportska zajednica Grada Rovinja-Rovigno koja je to prepoznala prije pune četiri godine zaista može poslužiti kao primjer.