fbpx
Subscribe

AKTIVNOSTI SPORTSKE ZAJEDNICE I KLUBOVA GRADA ROVINJA-ROVIGNO

TRANSPARENTNOST
Započelo provođenje projekta «Vrtko»
Od siječnja ove godine dječji vrtići Neven i Naridola zajedno sa svojim područnim odjeljenjima u Kanfanaru i Balama započeli su sa provođenjem projekta „Vrtko – rukomet u vrtićima“. Velika podrška projektu su Grad Rovinj – Rovigno, općine Kanfanar i Bale, te Ženski rukometni klub Rovinj – Club dl pallamano femminile Rovigno.
Projekt Vrtko je master plan Europske rukometne federacije (EHF) i Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) koji se provodi od prošle godine u vrtićima diljem Hrvatske. Prvi grad u Istarskoj županiji koji je uključen u projekt bio je Poreč, a od ove godine projektu su se priključili gradovi Rovinj, Pula i Labin uz podršku gradskih rukometnih klubova.
U projekt je uključeno 115 djece iz pet vrtićkih mješovitih skupina dječaka i djevojčica, u dobi od 5 do 7 godina s područja grada Rovinja te općina Kanfanar i Bale. Program je potpuno besplatan za sve sudionike i provodi se u gradskim, općinskim i vrtićkim dvoranama pod stručnim vodstvom educiranih odgojitelja i kineziologa. Projekt će se provoditi do kraja 2024. godine. Cilj projekta je unaprjeđenja psihofizičkog razvoja djece s naglaskom na pokret uz metodičke vježbe s elementima rukometnog sporta.
Osim gore navedenog projekta, rovinjski vrtići njeguju važnost kretanja i zdravog stila života kroy rayne programe kojima se potiòu djeca da se i u slobodno vrijeme bave sportom i uključe se u neki od sportskih klubova ili udruga. Važno je također istaknuti da se od prošle godine, na novom gradskom bazenu, uz plivački klub Delfin, provodi i projekt „Hrvatska pliva“ .