fbpx
Subscribe

AKTIVNOSTI SPORTSKE ZAJEDNICE I KLUBOVA GRADA ROVINJA-ROVIGNO

TRANSPARENTNOST
240 djece na 21. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića
„Olimpijski festival dječjih vrtića“ danas je, na rovinjskom stadionu “Valbruna”, nastavio svoju dugu tradiciju održavanja. U njegovom 21. izdanju sudjelovalo je čak 240 djece koja su se natjecala u pet tradicionalnih disciplina: trčanje na 50 metara, štafeta 4×25 metara, skok u dalj, bacanje loptice i ona najveselija – nogomet, a sva su natjecanja bila podijeljena na muške i ženske ekipe. Manifestacija je, pod geslom “I ja ću biti olimpijac”, započela svečanim mimohodom predvođenim rovinjskom Limenom glazbom. Nakon njih prodefilirali su sudionici, odnosno djeca svih objekata Dječjeg vrtića „Neven“ na području Rovinja, Rovinjskog Sela, Bala i Kanfanara, te djeca iz talijanskog dječjeg vrtića „Naridola“ podijeljeni u šest ekipa „Plava“, „Crna“, „Crvena“, „Žuta“, „Zelena“ i „Baklja“.

Ove godine, čast unijeti zastavu na teren i nakon toga je, uz hrvatsku i istarsku himnu podići, imali su predškolci David Prenc, Luka Folo, Mateo Mičić, Aurora Šegon, Melani Bratičić i Lucija Šitum. Održavanje ove vesele sportske manifestacije rezultat je, kako navodi Sandra Orbanić, ravnateljica Dječjeg vrtića „Neven“, višegodišnje podrške Grada Rovinja-Rovigno i općina, zajedno sa rovinjskom Sportskom zajednicom. Ona ističe kako su rovinjski vrtići među rijetkima koji u okviru stručnog tima imaju zaposlenog kineziologa na puno radno vrijeme, a sve “sa željom da se od najranije dobi promiče važnost sporta i usmjeravanje djece na zdrav način života i bavljenje sportom”.

Svi su mali olimpijci dobili pojedinačne nagrade, odnosno medalje za svaku disciplinu, a uslijedili su i ekipni rezultati prema kojima je „Crna“ ekipa, djeca iz područnog objekta Valbruna, zaslužila prvo mjesto. Na drugome su mjestu „Crvena“ ekipa iz matičnog vrtića, područnog vrtića Kanfanar i Rovinjsko Selo, dok su treće mjesto osvojili ekipa „Baklja“, djeca matičnog objekta. Medalje je dijelila rovinjska sportašica godine, strijelkinja Zlatka Hlebec.

Svi su sudionici dobili majice, kape i medalje za sudjelovanje jer je na kraju ipak najvažnije sudjelovati, kako je istaknuo i idejni začetnik ove olimpijade, Aldo Krelja, u svom pozdravnom govoru.
Manifestaciji su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Grada Rovinja-Rovigno, David Modrušan, koji je svečano otvorio ovogodišnji „Olimpijski festival dječjih vrtića“, zatim predsjednik rovinjskog vijeća, Emil Nimčević, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Edita Sošić Blažević, te u ime Sportske zajednice Grada Rovinja-Rovigno, Roberto Krevatin.