fbpx
Subscribe

AKTIVNOSTI SPORTSKE ZAJEDNICE I KLUBOVA GRADA ROVINJA-ROVIGNO

TRANSPARENTNOST
Manuel Herak i Dora Đukić najbolji sportaši Rovinja u 2022. godini

U ispunjenoj dvorani Multimedijalnog centra jučer navečer je održan izbor najboljih sportskih ekipa, sportaša i sportskih djelatnika Grada Rovinj-Rovigno za 2022 godinu.

Svečanoj dodijeli nagrada prisustvovali su brojne sportašice i sportaši, sugrađani i uzvanici među kojima i gradonačelnik Marko Paliaga, predsjednik Gradskog vijeća Emil Nimčević, zamjenik gradonačelnika David Modrušan, te predsjednik Sportske zajednice Istarske županije, Mladen Pavićević.

U svom govoru predsjednik Sportske zajednice Grada Rovinja, Armando Vičić čestitao je svim nominiranima i nagrađenima, kao i svima onima koji su doprinijeli sportskim uspjesima i rezultatima kako na sportskim terenima tako i izvan njih.

”Rovinj je ove godine bogatiji za dva sportska objekta kojima će se dodatno podignuti standard infrastrukture sportaša. Moram se osobito zahvaliti Gradu Rovinju-Rovigno koji poduzima radnje na podizanju kvalitete bavljenja sportom uz uobičajeno velika izdvajanja financijskih sredstava iz gradskog proračuna.

Vama sportaši želim da nastavite jednakim entuzijazmom i upornošću, a moj apel ove godine bio bi da svi skupa radimo zajedno na još većem omasovljavanju naše sportske obitelji” kazao je Vičić.

Gradonačelnik Marko Paliaga kazao je kako su najveća vrijednost rovinjskog sporta upravo sportaši i sportski djelatnici.

”Drago mi je što svakom godinom izbor najboljih sportaša postaje sve teži i teži zadatak jer je sve više pojedinaca i klubova koji postižu vrhunske i značajne rezultate. Godišnje u prosjeku izdvajamo oko devet milijuna kuna za javne potrebe u sportu kako bi svim sportskim klubovima i udrugama osigurali što bolje uvjete djelovanja.

Ove smo godine dovršili najveću investiciju u sportsku infrastrukturu. Naši plivači i vaterpolisti su već počeli trenirati u novom bazenu, jedinstvenim u Hrvatskoj po svojim svojstvima.

U tijeku su i radovi na izgradnji kompleksa nove civilne streljane “Turnina“, a ove smo godine obnovili i travnjak 2. terena nogometnog kompleksa Valbruna” rekao je Paliaga, dodavši kako se nada da će uskoro uspjeti i u namjeri da se Rovinj obogati i atletskim poligonom.

 

Na samom početku dodijele, izborom komisije sportskom novinaru Ivici Radetiću uručena je zahvalnica za više od 45 godina praćenja rovinjskog sporta.

Izbor  najboljih sportskih ekipa, sportaša i sportskih djelatnika Rovinja za 2022. godinu proveden je u 11 kategorija, a dodijeljene su i četiri posebna priznanja.

Najboljim sportašem Grada Rovinja-Rovigno u prošloj godini proglašen je Manuel Herak, član Plivačkog kluba Delfin i osvajač srebrne medalje u disciplini 200 metara leptir u juniorskoj konkurenciji na Prvenstvu Hrvatske.

 

Njegova klupska kolegica Dora Đukić osvojila je titulu najbolje sportašice Rovinja.

Ona je na Prvenstvu Hrvatske osvojila brončanu  medalju u disciplini 50 metara prsno u juniorskoj konkurenciji, kao i županijska prvakinja u disciplini 50 metara prsno u kategoriji juniorki, mlađih seniorki i seniorki.

U kategoriji veterana za najbolje veterane proglašeni su Igor Božić i Nickol Udovičić iz VK Arupinum  i Darko Brkić član Društva sportske rekreacije, dok je najboljim sportskim djelatnikom proglašen Valter Ružić Rule.

 

U kategoriji najboljeg trenera, nagradu je osvojila trenerica Plivačkog kluba Delfin, Mateja Peteh Bjelančević.

Za mlade nade do 14 godina priznanja su uručena Nicole Mariji Kučinić, Simonu Juričkom, Leu Brnobiću, Tinu Perkoviću i ekipi pionira NK Mladost iz Rovinjskog Sela.

Za najperspektivnije sportaše do 18 godina proglašeni su Dino Crnković, Dora Potočki, Filip Tiani, Matej Banko te Maša Marušić i Lucija Vojvodić iz VK Arupinum.

 

Najboljom ženskom ekipom proglašene su seniorke Ženskog odbojkaškog kluba Rovinj dok su najboljom muškom ekipom proglašeni članovi Boksačkog kluba Rovinj.

Tijekom večeri dodijeljena su i posebna priznanja. Post mortem Franji Nikolovu i Ertu Fabrisu, kao i Alenu Babiću te Zvanu Sošiću.

U kategoriji jubileji priznanja su dobili Veslački klub „Arupinum“ za 115 godina neprekinute i uspješne djelatnosti, Boćarski klub  Rovinj – za 40 godina, Košarkaški klub Rovinj za 35 kao i Malonogometna ekipa Stari Grad također za 35 godina neprekinute i uspješne djelatnosti.


Izvor: https://www.rovinj-rovigno.hr/novosti/u-multimedijalnom-centru-nagradeni-najbolji-u-sportu/