fbpx
Subscribe

AKTIVNOSTI SPORTSKE ZAJEDNICE I KLUBOVA GRADA ROVINJA-ROVIGNO

TRANSPARENTNOST
Matija Mužina i Zlatka Hlebec najbolji sportaši Rovinja u 2021. godini

Uz prisustvo brojnih uzvanika i sportaša, u Multimedijalnom centru grada Rovinja u ponedjeljak navečer održan je izbor najboljih sportskih ekipa, sportaša i sportskih djelatnika grada Rovinja u 2021. godini.

Izbor je proveden je u 11 kategorija, a dodijeljene su i četiri posebna priznanja.

Prisutnima su se obratili predsjednik Sportske zajednice grada Rovinja Armando Vičić koji se dotaknuo ulaganja u sport ujedno čestitavši svim nominiranima, kao i rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga koji je između ostalog istaknuo kako je sport također pretrpio posljedice ove pandemije i zato je danas još veće zadovoljstvo vidjeti kako sportaši postižu izvrsne rezultate.


Mužina i Hlebec najbolji sportaši u prošloj godini

U jakoj konkurenciji, najboljim rovinjskih sportašem proglašen je član Plivačkog klub Delfin Matija Mužina, između ostalog i prvak Hrvatske u disciplini 50, 100 i 200 prsno u mlađe seniorskoj konkurenciji, te 100 i 200 prsno u apsolutnoj konkurenciji. Najboljom sportašicom proglašena je višestruko nagrađivana hrvatska reprezentativka, članica Streljačkog kluba Rovinj, Zlatka Hlebec.

Najboljom muškom ekipom proglašeni su članovi Rukometnog kluba Rovinj, dok je najbolja ženska ekipa Ženskog odbojkaškog kluba Rovinj. Priznanja su dodijeljena i u kategoriji najperspektivnijih sportaša od 14 do 18 godina, a nagrađeni su Toni Crnković iz PK Delfin, Mateo Paulinić član Boksačkog kluba Rovinj, rukometaš Rendi Kusanović, vaterpolist Marko Košara kao i juniori NK Rovinja.

Mladim nadama rovinjskog sporta proglašeni su Ivan Jančić, Lena Franković, Alek Zukerić, Toni Jurić te dvojac na pariće u sastavu Maja Đaković i Mia Curčić.

U kategoriji 'Posebna priznanja' ista su uručena državnoj prvakinji, para jahačici Noemi Mendiković, europskoj prvakinji klade laser radial Tei Peteh, ekipnoj prvakinji Hrvatske, članici Karate klub Finida, Flaviji Paliaga te rovinjskoj penjačici Vesni Dapinquente. Školsko sportskom društvu Galeb iz Osnovne škole „Jurja Dobrile“ dodijeljena je posebna pohvala zbog dobrog rada društva, s ciljem podizanja svijesti učenicima o važnosti tjelesnog vježbanja na njihovo zdravlje.


Uspješni rovinjski sportaši i sportski djelatnici

Za najboljeg rovinjskog trenera u 2021. godini proglašen je Nicol Udovičić, trener veslačkog kluba Arupinum. Za najbolje veterane priznanje je pripalo Denis Fatoriću, kao i veteranima vaterpolo kluba Delfin.

Za najboljeg sportskog radnika u prošloj godini proglašen je predsjednik Boksačkog kluba Rovinj, Zdravko Begović. Dodajmo i kako su na samom početku svečanosti dodijeljena i priznanja u kategoriji ‘Jubileji’, i to Sportskom ribolovnom klubu Meduza za 65 godina neprekinute i uspješne djelatnosti, Odbojkaško klubu Rovinj za 40 i Jedriličarskom klubu Maestral za 55 godina uspješnog djelovanja.


Fotografije možete preuzeti: https://foto-duga.pixellu.gallery/sportas-grada-rovinja-2021/