fbpx
Subscribe

AKTIVNOSTI SPORTSKE ZAJEDNICE I KLUBOVA GRADA ROVINJA-ROVIGNO

TRANSPARENTNOST
Održana popolana 2022
Na glavnom gradskom trgu u Rovinju održana tradicionalna Popolana, sportska manifestacija humanitarnog karaktera koja je, nakon dvogodišnje pauze, okupila brojne sudionike.

Prije samog početka sportskog djela, krenula je prodaja majica, ali i cvijeća, čime je prikupljeno 24.722,07 kuna. Građani su svojim dobrovoljnim donacijama ponovno pokazali velik odaziv, a prihod od prodaje ove godine namijenjen je potrebama Dječjeg odjela Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“, te tamošnjeg Centra za ranu intervenciju za djecu s teškoćama u razvoju.

Sportski je dio manifestacije započeo startom biciklista koji su krenuli na stazu dugu 40 kilometara. Nakon njih, na red su uslijedili i trkači koji su pred sobom imali dionicu od oko 21 kilometra u sklopu 16. rovinjskog polumaratona. Krenuvši kroz stari grad, zapadnom su obalom nastavili putem bivše željezničke pruge Rovinj-Kanfanar, danas poznatoj kao Štrika Ferata.


Uz njih, prvoga puta na ovogodišnjoj Popolani, uz posljednje upute suca startali su i sudionici „Veselog okreta“, štafetne utrke u paru, pri čemu je jedan sudionik trčao prema Rovinjskom Selu, gdje ga je dočekao drugi koji je trčao natrag do Rovinja.

Posljednji, ali i najbrojniji, startnu su liniju prešli rekreativci koji su trčali u duljini od 5 kilometara. Upravo su njih prve aplauzom i dočekali sugrađani na rovinjskom trgu.

Počeli su zatim pristizati pobjednici štafete, a onda i maratona. Pobjednike prvog „Veselog okreta“ u skupini muškaraca čine Krizmanići, drugo mjesto su zaslužili Pokrajac – Dodić, a na trećem je duo Sponza – Stojanovski. Pobjednice ženske ekipe jesu Benčić i Gregov Pokrajac, dok su druge Karlaš i Anić. Među miješanim parovima na prvom su mjestu Maljurić, na drugome otac i kćer Šćur, a na trećem Marečić i Petrović.

Prvi je od muškaraca koji su otrčali polumaraton u završnicu utrčao Edin Čović, nakon njega talijanski građanin Mattia Prandini, a treći Luka Kučerka. Pobjednica polumaratona je Matea Marinović, na drugom je mjestu također natjecateljica iz Italije, Elenna Inocenti, a treće je mjesto pripalo sudionici iz Srbije, Milici Uzelac.

Za tri prvoplasirane štafete, kao i za najbrže na najdužoj trkačkoj dionici spektakularnog 16. Rovinjskog polumaratona osigurane su nagrade sponzora, dok su rekreativci dobili priznanje za sudjelovanje.


Na samom se početku manifestacije ove sunčane nedjelje u ime Grada Rovinja-Rovigno obratio njegov dogradonačelnik, David Modrušan. Osim što je pozdravio sve sudionike, podsjetio je na humanitarni aspekt manifestacije.

Trkače i bicikliste na startu su „zagrijali“ zvukovi rovinjske Limene glazbe, a prijavljene natjecatelje uključeno u kotizaciju u startnom je paketu dočekao i vitaminski napitak SWISS LABORATORY i eko bira KAMPANJOLA te majica utrke.

„Popolanu“ je i ove godine organizirala rovinjska Sportska zajednica, uz potporu Grada Rovinja-Rovigno i lokalne Turističke zajednice.

FOTOGRAFIJE